MOSLAVINA UZVRATILA ZA PORAZ U ZABOKU HNŠK MOSLAVINA 5 – NK MLADOST (Z) 0

by | tra 13, 2021 | Vijesti

KUTINA, Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Vukadin (Samobor), pomoćnici: Jukić (Duga Resa) i Sušanj (Ogulin)
STRIJELCI: 1:0 Šenija (45), 2:0 Kovačević (24), 3:0 Kostović (39), 4:0 Kostović (75), 5:0 Šenija (90)
MOSLAVINA: Kovačić, Šenija, Cvrtila (od 78. Magdić), Batarelo (od 70. Slekovac), Lončarević (Kostović ), Barišić, Kovačević (od 78. Galogaža), Rekavić, Baća (od 46. Milinković), Lončar, Škurla
Trener: Zoran Buinac
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Pavić (od 60. Črnjević), Kotarski (od 86. Kahlina), Šoštar, Deak, Borac (od 90. Smolić), Srebačić, Švaljek (od 46. Krajačić), Vedriš, Hrastinski, Martinec
Trener: Ivan Zubić
IGRAČ UTAKMICE: Nikola Kostović
Budući da su upravo od Mladosti u Zaboku doživjeli najteži poraz u ovoj sezoni igrači Moslavine kao da su bili posebno motivirani da im na svom terenu uzvrate istom mjerom. Krenuli su angažirano od prve minute i čitav su susret dominirali, tako da je na kraju utakmice razlika u korist domaćina mogla biti i puno veća.
U 8. minuti vidjeli smo prvu priliku za Moslavinu. Šenija je lijepo spustio loptu glavom za Batarela, koji se nije najbolje snašao u petercu gostiju. Domaći su ipak poveli u 16. minuti, upravo preko Šenije. Barišić je ušao u kazneni prostor gostiju i odlično pucao, Mihovilić je jedva obranio, a na odbijenu loptu natrčao je napadač Moslavine i pospremio je u mrežu.
Za povećanje vodstva nije trebalo dugo čekati. Slobodni udarac s desne je strane u kazneni prostor Mladosti ubacio Baća, a Kovačević neometan glavom zakucava za 2:0. U 39. minuti već je bilo 3:0 za Moslavinu. Kostović, koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Lončarevića, pokazao je kako se na njega u budućnosti može ozbiljno računati.
I u nastavku smo gledali istu sliku. Moslavina je napadala, stvarala šanse, a vratar gostiju spašavao ih je od totalnog brodoloma. Jedinu pravu šansu Mladost je imala u 63. minuti. Vedriš se dobro probio po boku, ubacio za Hrastinskog, čiji udarac sa samo par metara udaljenosti brani Kovačić. U 75. minuti Kostović je opet u glavnoj ulozi. Iskoristio je spretno smušenost gostujuće obrane za svoj drugi pogodak, a točku na i odličnim je solo prodorom u sudačkoj nadoknadi stavio Šenija.
T.Pelin